Monostori gyereknap

gyereknap
Rendőrségi bemutató, állatsimogató, pónilovaglás, ügyességi játékok, ugrálóvár, arcfestés, játékvásár, ingyen palacsinta és jégkása, a gyerekek számára legfontosabb összetevői egy jól “kifőzött” gyereknapnak. A Monostori Kulturális Egyesület minden évben alapos munkával készíti elő ezt a vitathatatlanul nagy napot.
A Berecz Dezső Sporttelep idén is rendelkezésünkre bocsátotta szépen füvesített területeit, így kényelmesen elfértek a nagy helyigényű programok is. A két ugrálóvár és trambulin mellett helyet kapott a sportlövészet és egy 20 méteres sátor, amely váratlan eső esetén biztosított volna fedett helyszínt a látogatóknak. A kézműves feladatok remekül kiegészítették a fürgeséget, kitartást igénylő sportos próbatételeket, az egyes állomásokon tallérokkal jutalmazták a kicsiket és nagyokat, hogy aztán a játékboltban felnőttek módjára elkölthessék a “fáradtságos munkával” megkeresett játékpénzt. Az iskola, az óvoda és az Élettér Egyesület összefogásával megvalósított rendezvény jól példázza a helyi szervezetek közötti remek együttműködést. Mindnyájunk közös célja, hogy felejthetetlenné varázsoljuk ezt a kiemelt napot a gyerekek számára. Az egyesület tagjai és az iskola tanítói hatalmas palacsinta halmokkal érkeztek, hogy a zsíros kenyér és szörp mellé édességet is kínálhassanak az egész délutános programon. Az egyesület minden rendezvényén hangsúlyozza, hogy fontos az együtt töltött idő, a közös beszélgetés, ennek megfelelően a fák árnyékában kialakított pihenőhelyeken látta vendégül a gyerekeket elkísérő családokat.
A megunhatatlan játéknak az idő is kedvezett, az év első igazán forró, nyári napján, az elégedett, mosolygós arcok, a hangos nevetés dicsérték a napot. A monostori gyereknapnak a híre már elért Komáromba és Szőnybe, nem ritka, hogy más városrészből is ellátogatnak hozzánk!
Koppánymonostor, 2016. május 28.
 kimittud

Kedves Gyerekek! Idén is megrendezésre kerül a már sokak által ismert tehetségkutató versenyünk! Ha érzel magadban elég ügyességet és egy kis bátorságot, akkor ez a nap rólad szól! Gyere el, és mutasd meg, hogy miben vagy tehetséges. Hangszeres zene, ének, tánc vagy próza? Május 30-ig várjuk jelentkezésedet!