LEGO-kiállítás

legokiállítás2016. április 7-től 10-ig nagy sikerrel lezajlott a Monostori Kulturális Egyesület által szervezett LEGO Kiállítás. A látogatók száma felülmúlnia legoptimistább számításainkat is!

A Balaton-Bakony Kocka Klub közreműködésével, gondos előkészítés után március végén megkezdtük az esemény népszerűsítését. A környékbeli iskolákba, óvodákba személyesen látogattam el, hogy a programot a nevelőkön keresztül a gyerekek figyelmébe ajánljuk. Komárom város polgármestere, dr. Molnár Attila támogatásával lehetővé tette, hogy a rendezvényt ingyenes belépés mellett látogathassák az érdeklődők. Előre kértük a csoportok telefonos bejelentkezését, hogy az optimális befogadóképességet a kiemelt időszakokban se lépjük túl. Egyszerre 60-80 fő belépését tudtuk akadálymentesen koordinálni. A kultúrház teljes területének kihasználását úgy tudtuk megvalósítani, hogy a felesleges bútorok eltárolásával az irodát, az előteret és a színpadot is berendeztük. Hosszú nyitvatartási idővel, minden nap 9-től 19-óráig fogadtuk a látogatókat. Délelőtt a csoportok, délután pedig a családjukkal visszatérő gyerekek töltötték meg a termeket. Az óvodai, iskolai csoportok átlagosan egy-másfél órát töltöttek a kiállítás megtekintésével, míg az egyéni, családdal érkezett látogatók nem ritkán több, mint két órát is maradtak. A legkedveltebbek a mozgó kiállítási anyagok, terepasztalokon haladó vonatok, mozgó robotok és tereptárgyak (pl.: malom, fűrésztelep…stb.) voltak. Sok esetben a gyerekek indíthatták vagy irányíthatták a mozgásokat, ami interaktívvá tette a programot. A jellemző korosztály a tipegőktől a tíz évesekig terjedt, de a felnőtteket is lenyűgözték a gyűjtemények. A kiállítók szenvedéllyel meséltek, és szakszerűen megválaszoltak minden felmerülő kérdést. Tapasztalatuk nagyban megkönnyítette a munkánkat, mert sok esetben hagyatkozhattunk rájuk. Fogadták és elirányították a csoportokat, nekünk, az egyesület tagjainak a forgalmasabb csomópontokban (folyosón, lépcsőn) kellett biztosítanunk a zavartalan közlekedést. A megtérülő fáradozások fergeteges hangulatot hoztak, ami a nézelődőkre is átragadt, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk.

A LEGO Kiállítással az egyesületünk által szervezett gyerekprogramok sorát szerettük volna bővíteni, és bízunk benne, hogy jövőre is megrendezésre kerülhet a programunk.

Itt láthatjátok a komáromi TV videóját a LEGO-kiállításról

kép2

lego3